HTML

Bemutatkozás

Kárpáti Tímea vagyok, coach. Célom ezzel a bloggal az életminőségünket, a gondolkodásunkat meghatározó témák körüljárása. Honlapom: www.polarismanagement.hu

Sikerkereső

Sok-sok hétköznap felmerülő kósza gondolatot szeretnék itt megosztani az eddigi papírfecnik helyett. A fő téma: miért gondolkodunk úgy, ahogyan tesszük, és mit tehetünk azért, hogy a legtöbbet hozzuk ki a lehetőségeinkből?

Utolsó kommentek

  • Tímea: @zongoristabá: Köszi, zongoristabá, kedves vagy! :-) Remélem, azért többször is lehetünk boldogok! (2011.02.13. 22:42) Szívből...
  • Tímea: Szívesen. Mostanában a Pink Floyd, Phil Collins, és bár elektronikus, de nagyon élvezem, David Gue... (2011.02.13. 22:40) Autó, zene :-)
  • RetroGer: Épp autóba való zenéket válogatok és keresgélek. Örülök hogy vannak még olyanok akiknek ez a kateg... (2010.07.26. 20:56) Autó, zene :-)
  • zongoristabá: Rádkerestem az Iwiw-en,a fotókon gyönyörű vagy,a következő idézetet mondanám Neked: "Csalódni ke... (2009.09.29. 15:42) Szívből...
  • Utcamacska: Igen, babonás. De nem vakhitű. A mintázatokat pedig néha az ember maga generálja egy idő után. (Ha... (2009.06.21. 20:05) Babona? Intuíció?
  • Utolsó 20

Feedek

Címkék

86 os busz (1) agresszió (1) agresszív (1) ajándék (1) ajtó (1) alázat (1) álmok (1) amelie csodálatos élete (1) aura (1) a barsony nyuszi (5) baracklekvár (1) bátorság (4) bemutatkozás (3) beszélgetés (3) biorezonancia (1) bizalom (2) boldogság (5) büszkeség (1) coaching (5) család (1) dialógus (1) dr house (2) egészség (3) egyensúly (1) egyetem (1) életvezetés (13) elfogadás (2) elvárás (2) élvezet (4) eq (2) étel (5) étterem (2) fal (1) félelem (3) férfi (4) fesztivál (1) figyelem (4) film (10) flow (2) fotózás (9) főzés (3) francia (1) gasztronómia (2) gitár (1) gondolkodás (8) gyerek (2) hit (3) hivatás (1) hobbi (1) homeopátia (1) humor (2) húsvét (1) igény (1) ígéret (2) inspiráció (1) interjú (1) intuíció (2) iq (1) járatkövető (1) játék (2) jazz (1) kaktusz (1) kapcsolat (3) karácsony (1) karizma (2) kasszandra (1) kétely (2) kiscica (1) kommunikácó (1) kritika (2) kultúra (3) meglepetés (1) megújulás (5) mérlegelés (1) munka (1) nevetés (4) (5) nyár (1) nyertes (7) olasz (1) önbizalom (4) önbizalomhiány (2) optimizmus (2) öröm (10) őszinte (2) otthon (2) pályaválasztás (1) pénz (3) pesszimizmus (1) ráció (1) racionalitás (3) rend (1) sebesség (1) séma (1) sértődés (1) siker (9) skótok (3) sos szerelem (1) statisztika (1) szabadság (2) szakítás (1) szenvedély (1) szépség (5) szerelem (5) szeretés (1) szeretet (18) sznob (1) szürkeség (1) tanács (1) tánc (1) tanulás (3) társ (2) tavasz (3) technika (1) tehetség (2) tekintély (2) tisztesség (2) tudás (1) türelem (2) úszás (5) utazás (3) üzlet (5) vágy (2) vállalkozás (4) vesztes (3) vonalkód (1) zene (25)

"Ilyenek a férfiak" :-)

2008.07.15. 23:48 Tímea

 

Ma egy megbeszélésem után egy lakótelepen keresztül indultam el haza. Már messziről észrevettem egy kb két év körüli kisfiút, aki  vélhetően az anyujával volt, legalábbis egy idősebb nő kíséretében.  Teliszájjal sírt, hisztizett őrurasága.

Néztem már messziről, mert olyan stramm kisfiú volt, az arca is szép volt.

Ahogy melléjük értem, az anyuja mélyen a szemembe néz, és teljesen komoly képpel kijelenti: "ilyenek a férfiak!" Nem, nem viccelt. Kijelentette. Ezt Örkény megirigyelné. :-)(Imádom az Egyperceseket.)

Az egész annyira szürreálisan vicces volt, hogy az autóig nevettem!

Régóta gondolkodom már, hogy kellene írni a férfi-női mintákról, részletesebben is. Mérhetetlenül kevés igazi férfival és igazi nővel lehet találkozni mostanság, közel és távol egyaránt. Kevésbé baj, hogy alig vannak ilyenek, nagyobb baj, hogy vannak emberek, akik sem igazi férfit, sem igazi nőt nem láttak még életükben sem, így sajnos összehasonlítási alap híján olyan dolgokat hisznek természetesnek, ami sok esetben hajmeresztő.

Most majdnem elkezdtem álszerénykedni, hogy ó persze, azért nekem is vannak hiányosságaim, miért én akarom megmondani a frankót megint... Hát persze. De bennem legalább él egy ideálkép (láttam már valódi férfit és valódi nőt is), így ez ad iránytűt. (Hohó, egy kiegészítés. Valami xy szépségversenyről nézegettem ma képeket. Érdekessége volt ennek a versenynek, hogy 25 és 35 év közötti pályázókat is fogadtak. (Talán 25 év alattiak lehetnek a normál szépségversenyek jelentkezői?) Nagyon tetszett, hogy az egyik szervező azt mondta, az idősebbek esetében a szépség már teljesítmény. Előtte csupán adottság. Ez mélyen érintett, ez így van.) Sokat teszek azért én is, hogy a nőiességemet a maximumra hozzam (a saját ideálom szerint) és azt fenn is (karban is) tartsam.

Nem, nem külső, nem izom (és egyéb) méret, nem pénzmennyiség, nem mellbőség és főzésmennyiség adja a nemi szerepek megélését.

Az erő a melegséggel "szemben". Nem statikusan, hanem változásaiban.

Hm?

ui: "Férfielmélet" tanulásához ajánlom a Lady Chatterly című filmet, most jelent meg dvd-n a rendezői változata. "Érzéki művészfilm" mondja a kritika, igen, figyelem, 18+. De gyönyörű és őszinte megjelenítése a testi-lelki szerelemnek, mindenkinek (felnőtteknek) ajánlom.

Szólj hozzá!

Címkék: férfi szerelem

A bejegyzés trackback címe:

https://leirom.blog.hu/api/trackback/id/tr42570225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása