HTML

Bemutatkozás

Kárpáti Tímea vagyok, coach. Célom ezzel a bloggal az életminőségünket, a gondolkodásunkat meghatározó témák körüljárása. Honlapom: www.polarismanagement.hu

Sikerkereső

Sok-sok hétköznap felmerülő kósza gondolatot szeretnék itt megosztani az eddigi papírfecnik helyett. A fő téma: miért gondolkodunk úgy, ahogyan tesszük, és mit tehetünk azért, hogy a legtöbbet hozzuk ki a lehetőségeinkből?

Utolsó kommentek

  • Tímea: @zongoristabá: Köszi, zongoristabá, kedves vagy! :-) Remélem, azért többször is lehetünk boldogok! (2011.02.13. 22:42) Szívből...
  • Tímea: Szívesen. Mostanában a Pink Floyd, Phil Collins, és bár elektronikus, de nagyon élvezem, David Gue... (2011.02.13. 22:40) Autó, zene :-)
  • RetroGer: Épp autóba való zenéket válogatok és keresgélek. Örülök hogy vannak még olyanok akiknek ez a kateg... (2010.07.26. 20:56) Autó, zene :-)
  • zongoristabá: Rádkerestem az Iwiw-en,a fotókon gyönyörű vagy,a következő idézetet mondanám Neked: "Csalódni ke... (2009.09.29. 15:42) Szívből...
  • Utcamacska: Igen, babonás. De nem vakhitű. A mintázatokat pedig néha az ember maga generálja egy idő után. (Ha... (2009.06.21. 20:05) Babona? Intuíció?
  • Utolsó 20

Feedek

Címkék

86 os busz (1) agresszió (1) agresszív (1) ajándék (1) ajtó (1) alázat (1) álmok (1) amelie csodálatos élete (1) aura (1) a barsony nyuszi (5) baracklekvár (1) bátorság (4) bemutatkozás (3) beszélgetés (3) biorezonancia (1) bizalom (2) boldogság (5) büszkeség (1) coaching (5) család (1) dialógus (1) dr house (2) egészség (3) egyensúly (1) egyetem (1) életvezetés (13) elfogadás (2) elvárás (2) élvezet (4) eq (2) étel (5) étterem (2) fal (1) félelem (3) férfi (4) fesztivál (1) figyelem (4) film (10) flow (2) fotózás (9) főzés (3) francia (1) gasztronómia (2) gitár (1) gondolkodás (8) gyerek (2) hit (3) hivatás (1) hobbi (1) homeopátia (1) humor (2) húsvét (1) igény (1) ígéret (2) inspiráció (1) interjú (1) intuíció (2) iq (1) járatkövető (1) játék (2) jazz (1) kaktusz (1) kapcsolat (3) karácsony (1) karizma (2) kasszandra (1) kétely (2) kiscica (1) kommunikácó (1) kritika (2) kultúra (3) meglepetés (1) megújulás (5) mérlegelés (1) munka (1) nevetés (4) (5) nyár (1) nyertes (7) olasz (1) önbizalom (4) önbizalomhiány (2) optimizmus (2) öröm (10) őszinte (2) otthon (2) pályaválasztás (1) pénz (3) pesszimizmus (1) ráció (1) racionalitás (3) rend (1) sebesség (1) séma (1) sértődés (1) siker (9) skótok (3) sos szerelem (1) statisztika (1) szabadság (2) szakítás (1) szenvedély (1) szépség (5) szerelem (5) szeretés (1) szeretet (18) sznob (1) szürkeség (1) tanács (1) tánc (1) tanulás (3) társ (2) tavasz (3) technika (1) tehetség (2) tekintély (2) tisztesség (2) tudás (1) türelem (2) úszás (5) utazás (3) üzlet (5) vágy (2) vállalkozás (4) vesztes (3) vonalkód (1) zene (25)

SOS szerelem

2008.01.26. 21:43 Tímea

Ma ismét megnéztem ezt a filmet egy speciális aktualitása folytán, és megrohantak az emlékek... :-)

Tavaly Valentin-napon volt a film bemutatója, és aznap épp egy ügyfelemnél jártam, aki a magyar média-társadalom egy tagja. Amíg vártam rá, az előtérben együtt várakoztunk a film egyik főszereplőjével, aki épp telefonon beszélt valakivel, és épp annak örült, hogy "megvan a százezres nézőszám"... Már akkor kíváncsi lettem a filmre, sőt, a kíváncsiságomat fokozta, hogy az addigi hírek szerint érdeklődtek a film iránt az Egyesült  államokból is, ez pedig silmes berkekben is nagy eredménynek számít. A film nemzetközi karrierje elindult.

Nagy sikere van mostanában a randifilmeknek, amelyeknek elsődleges témája a kapcsolatteremtés  nehézsége. Talán azért érezzük szükségét az ilyeneknek, mert elfelejtettünk alapszabályokat, viselkedési módokat, és persze sérültek a férfi/női ideálok, modellek is? (Irreális dolgokat várunk egymástól, de ez egy újabb gondolatfolyam témája lesz majd remélem.  - Megj: már annyi mindenről ígértem, hogy visszatérek rá, hogy össze kellene szednem ezeket és tényleg megírni, mert már nagyon gyűlnek.. :-) )

Amiért a film tetszik: nem akar nagyobbat dobni annál, mint amiről szól, nem bonyolítja túl a dolgokat, és hiteles benne minden szereplő. Emellett: ez a film humoros, erőltetettség nélkül, pedig ez ritkaság! (Az Üvegtigrist leszámítva. Azt nálam semmi sem tudja felülmúlni.) Mintha az igazi humor is kiveszőfélben lenne mostanság. Ennek talán egyik oka a régi nagyok halála  (Pl Hofi... Nagy veszteség..) és az újak (azaz az utánpótlás) nehézkes érvényesülési lehetőségei, ki tudja - de ez mégis sajnálatos.

Az SOS szerelem-ben minden szereplőnek elhittem azt, amit játszik. Sőt: minden szereplőben találtam valamit magamból, így aztán tényleg nem maradt el az azonosulás... Fenyő Iván a felületes macsó szerepében (érdekes: ő két szerepet is játszik a filmben..), Csányi Sándor az érzékeny, és nagyon okos üzletember, Ullmann Mónika az érzékeny lelkű nő, Kovács Patrícia a bohém csaj és a nagyok: Benedek Miklós, mint az apuka, valamint Hernádi Judit és Szacsvay László rekeszizomszaggató jelenetben a film csúcspontját jelentő zárójelentek egyikében. Utóbbi két ember nagysága abból látszik leginkább, hogy ezt a jelenetet nem a szöveggel, hanem a gesztusaikkal emelik a csúcsra!

Igazi közönségfilm ez, nagyon szórakoztató. A magyar filmtörténet nem büszkélkedhet egetverő közönség-sikerekkel nemzetközi szinten, de ez a film igazán megérdemli ezt a figyelmet.

Szólj hozzá!

Címkék: film humor nevetés sos szerelem

A bejegyzés trackback címe:

https://leirom.blog.hu/api/trackback/id/tr28312957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása