HTML

Bemutatkozás

Kárpáti Tímea vagyok, coach. Célom ezzel a bloggal az életminőségünket, a gondolkodásunkat meghatározó témák körüljárása. Honlapom: www.polarismanagement.hu

Sikerkereső

Sok-sok hétköznap felmerülő kósza gondolatot szeretnék itt megosztani az eddigi papírfecnik helyett. A fő téma: miért gondolkodunk úgy, ahogyan tesszük, és mit tehetünk azért, hogy a legtöbbet hozzuk ki a lehetőségeinkből?

Utolsó kommentek

  • Tímea: @zongoristabá: Köszi, zongoristabá, kedves vagy! :-) Remélem, azért többször is lehetünk boldogok! (2011.02.13. 22:42) Szívből...
  • Tímea: Szívesen. Mostanában a Pink Floyd, Phil Collins, és bár elektronikus, de nagyon élvezem, David Gue... (2011.02.13. 22:40) Autó, zene :-)
  • RetroGer: Épp autóba való zenéket válogatok és keresgélek. Örülök hogy vannak még olyanok akiknek ez a kateg... (2010.07.26. 20:56) Autó, zene :-)
  • zongoristabá: Rádkerestem az Iwiw-en,a fotókon gyönyörű vagy,a következő idézetet mondanám Neked: "Csalódni ke... (2009.09.29. 15:42) Szívből...
  • Utcamacska: Igen, babonás. De nem vakhitű. A mintázatokat pedig néha az ember maga generálja egy idő után. (Ha... (2009.06.21. 20:05) Babona? Intuíció?
  • Utolsó 20

Feedek

Címkék

86 os busz (1) agresszió (1) agresszív (1) ajándék (1) ajtó (1) alázat (1) álmok (1) amelie csodálatos élete (1) aura (1) a barsony nyuszi (5) baracklekvár (1) bátorság (4) bemutatkozás (3) beszélgetés (3) biorezonancia (1) bizalom (2) boldogság (5) büszkeség (1) coaching (5) család (1) dialógus (1) dr house (2) egészség (3) egyensúly (1) egyetem (1) életvezetés (13) elfogadás (2) elvárás (2) élvezet (4) eq (2) étel (5) étterem (2) fal (1) félelem (3) férfi (4) fesztivál (1) figyelem (4) film (10) flow (2) fotózás (9) főzés (3) francia (1) gasztronómia (2) gitár (1) gondolkodás (8) gyerek (2) hit (3) hivatás (1) hobbi (1) homeopátia (1) humor (2) húsvét (1) igény (1) ígéret (2) inspiráció (1) interjú (1) intuíció (2) iq (1) járatkövető (1) játék (2) jazz (1) kaktusz (1) kapcsolat (3) karácsony (1) karizma (2) kasszandra (1) kétely (2) kiscica (1) kommunikácó (1) kritika (2) kultúra (3) meglepetés (1) megújulás (5) mérlegelés (1) munka (1) nevetés (4) (5) nyár (1) nyertes (7) olasz (1) önbizalom (4) önbizalomhiány (2) optimizmus (2) öröm (10) őszinte (2) otthon (2) pályaválasztás (1) pénz (3) pesszimizmus (1) ráció (1) racionalitás (3) rend (1) sebesség (1) séma (1) sértődés (1) siker (9) skótok (3) sos szerelem (1) statisztika (1) szabadság (2) szakítás (1) szenvedély (1) szépség (5) szerelem (5) szeretés (1) szeretet (18) sznob (1) szürkeség (1) tanács (1) tánc (1) tanulás (3) társ (2) tavasz (3) technika (1) tehetség (2) tekintély (2) tisztesség (2) tudás (1) türelem (2) úszás (5) utazás (3) üzlet (5) vágy (2) vállalkozás (4) vesztes (3) vonalkód (1) zene (25)

Alázat

2008.02.26. 00:47 Tímea

Hajnalomnak, szeretettel, a régi nehéz időkre emlékezve.. :-)


Ma (tegnap) ismét lenyűgözött egy film, köszönet Betondnak érte.

Egy srácról szólt, aki kicsit belecsavarodott az életébe, és beleszeretett egy guminőbe. Egészen valóságosnak képzelte a "nőt".

A guminő felbukkanása előtt annyit tudunk meg a srácról, hogy magányosan élt, sokáig. A testvére és annak felesége próbálnak vele törődni, de ő igazából nem hagyja magát. Egy lány próbál hozzá közeledni, de előle is elzárkózik. Nem udvariatlanul, bár határozottan.

Amikor a guminőt bemutatja a családjának, ők szörnyülködnek, és elviszik a kis falu (ahol élnek) háziorvosához, aki terapeuta is egyben. A terapeuta azt javasolja a családnak, hogy játsszanak vele, játsszák el, hogy a guminő tényleg élő személy. Először berzenkednek a gondolattól, sőt, a fiú testvére megpróbálja "észheztéríteni" a srácot - aki meg sem hallja a szavait. Majd - mivel nincs más választásuk - beavatják a falu többi tagját is a dologba. Érdekes falugyűlést láthatunk, amikor előadják a történetet: természetesen először mindenki idegenkedik a gondolattól. Ekkor az egyik idősebb hölgy megszólal: ne legyenek már álszentek, mindenkinek a családjában volt már elméjében "megakadt" ember, mellesleg Lars (a főhős) alapvetően normális, mindössze ez az elmebetegségnek nem nevezhető téveszme vert gyökeret az agyában.

Elkezdődik a hétköznapi élet: Lars egyre több helyen jelenik meg a "barátnőjével". Először mindenki számára furcsa, de játsszák a játékot becsületesen.

Lars kapcsolata a világgal a guminőn keresztül teremtődik meg. Mivel az emberek nem tudnak a helyzeten változtatni, elfogadják azt. Külön programok születnek Biancának (ő a guminő), beválasztják bizottságokba is, a fodrász átalakítja a frizuráját, és egyebek. Lars állapota közben javul, hiszen a guminő számára a híd az emberek felé. Csodálatos módon ezt az emberek meg is értik.

(A film végét a filmkedvelők miatt most nem mondom el :-).)

Hányszor éreztem már én is azt, hogy az embereknek fontosabb azt érezniük, hogy igazuk van, mint hogy megértsenek, és velem legyenek egy-egy speciális helyzetben! Mennyire könnyen osztogatjuk a tanácsokat, s közben nem látjuk a fától az erdőt! A kéretlen tanács nem a bajban levőt szolgálja... Hányszor éreztem már én is azt a tehetetlenséget, hogy miért nem érti a kristálytiszta, fekete-fehér valóságot az, akinek mondom?

Ha szeretsz valakit, ott vagy vele a mélyben is. Ha szeretsz valakit, ő fontosabb neked, mint te magad. A szeretet háttérbe szorulás, ami nagyon nehéz, de ha rájössz az ízére, nagyon jól esik.  Tanulni kell ezt is.

ui: A film címe: Plasztik szerelem

1 komment

Címkék: film szeretet alázat

A bejegyzés trackback címe:

https://leirom.blog.hu/api/trackback/id/tr32354629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

betond · http://betond.blogspot.com 2008.02.26. 10:00:40

Egész klasz összefoglaló, elolvasnám a végét is. Arra lennék kíváncsi, mit írnál arról, ahogy a pap összefoglalja az eseményeket. Az egy frappáns szöveg volt, és szólt (a filmben) mindenkihez.
süti beállítások módosítása