HTML

Bemutatkozás

Kárpáti Tímea vagyok, coach. Célom ezzel a bloggal az életminőségünket, a gondolkodásunkat meghatározó témák körüljárása. Honlapom: www.polarismanagement.hu

Sikerkereső

Sok-sok hétköznap felmerülő kósza gondolatot szeretnék itt megosztani az eddigi papírfecnik helyett. A fő téma: miért gondolkodunk úgy, ahogyan tesszük, és mit tehetünk azért, hogy a legtöbbet hozzuk ki a lehetőségeinkből?

Utolsó kommentek

  • Tímea: @zongoristabá: Köszi, zongoristabá, kedves vagy! :-) Remélem, azért többször is lehetünk boldogok! (2011.02.13. 22:42) Szívből...
  • Tímea: Szívesen. Mostanában a Pink Floyd, Phil Collins, és bár elektronikus, de nagyon élvezem, David Gue... (2011.02.13. 22:40) Autó, zene :-)
  • RetroGer: Épp autóba való zenéket válogatok és keresgélek. Örülök hogy vannak még olyanok akiknek ez a kateg... (2010.07.26. 20:56) Autó, zene :-)
  • zongoristabá: Rádkerestem az Iwiw-en,a fotókon gyönyörű vagy,a következő idézetet mondanám Neked: "Csalódni ke... (2009.09.29. 15:42) Szívből...
  • Utcamacska: Igen, babonás. De nem vakhitű. A mintázatokat pedig néha az ember maga generálja egy idő után. (Ha... (2009.06.21. 20:05) Babona? Intuíció?
  • Utolsó 20

Feedek

Címkék

86 os busz (1) agresszió (1) agresszív (1) ajándék (1) ajtó (1) alázat (1) álmok (1) amelie csodálatos élete (1) aura (1) a barsony nyuszi (5) baracklekvár (1) bátorság (4) bemutatkozás (3) beszélgetés (3) biorezonancia (1) bizalom (2) boldogság (5) büszkeség (1) coaching (5) család (1) dialógus (1) dr house (2) egészség (3) egyensúly (1) egyetem (1) életvezetés (13) elfogadás (2) elvárás (2) élvezet (4) eq (2) étel (5) étterem (2) fal (1) félelem (3) férfi (4) fesztivál (1) figyelem (4) film (10) flow (2) fotózás (9) főzés (3) francia (1) gasztronómia (2) gitár (1) gondolkodás (8) gyerek (2) hit (3) hivatás (1) hobbi (1) homeopátia (1) humor (2) húsvét (1) igény (1) ígéret (2) inspiráció (1) interjú (1) intuíció (2) iq (1) járatkövető (1) játék (2) jazz (1) kaktusz (1) kapcsolat (3) karácsony (1) karizma (2) kasszandra (1) kétely (2) kiscica (1) kommunikácó (1) kritika (2) kultúra (3) meglepetés (1) megújulás (5) mérlegelés (1) munka (1) nevetés (4) (5) nyár (1) nyertes (7) olasz (1) önbizalom (4) önbizalomhiány (2) optimizmus (2) öröm (10) őszinte (2) otthon (2) pályaválasztás (1) pénz (3) pesszimizmus (1) ráció (1) racionalitás (3) rend (1) sebesség (1) séma (1) sértődés (1) siker (9) skótok (3) sos szerelem (1) statisztika (1) szabadság (2) szakítás (1) szenvedély (1) szépség (5) szerelem (5) szeretés (1) szeretet (18) sznob (1) szürkeség (1) tanács (1) tánc (1) tanulás (3) társ (2) tavasz (3) technika (1) tehetség (2) tekintély (2) tisztesség (2) tudás (1) türelem (2) úszás (5) utazás (3) üzlet (5) vágy (2) vállalkozás (4) vesztes (3) vonalkód (1) zene (25)

Álomállások

2008.02.19. 22:07 Tímea

"A távolságot, mint üveg
golyót, megkapod, óriás
leszel, csak hunyd le kis szemed, -
aludj el szépen, kis Balázs.

Tüzoltó leszel s katona!
Vadakat terelő juhász!
Látod, elalszik anyuka. -
Aludj el szépen, kis Balázs." 

József Attila: Altató - részlet

Tegnap sorbanálltam a postán, és gondolkoztam. Vannak olyan apró vágyaim, amelyek eredeti formájukban valószínűleg sosem teljesülnek majd, de nem baj.  Ezek közül egy jelentős részt képvisel azon állások száma, amiket egy napra úgy kipróbálnék!

Ezek: szeretnék egyszer egyetlen napig

  • a postán a csekkekkel foglalkozó ügyintéző/pénztáros lenni. Szeretem nézni, ahogy beolvassa, cetlizi, letépi a csekkeket az illető. Fontos munka az övé.
  • szirénázó autóban rohanni, átszelve a várost. Nem, nem mentőautóban: nem szeretnék ilyen éles helyzetben lenni (amikor valakinek az élete a tét), de mondjuk egy forgalmi zavarelhárítással foglalkozó autóba szívesen beleülnék. Szeretném látni, ahogy szétnyílnak az autósorok előttünk.
  • szeretném egyszer vezetni a Combinot. Kíváncsi vagyok, mit lát a villamosvezető a fülkéjéből. Egyszer egy buli után utaztam a nulladik metróval. Valahogy már az állomás ajtónyitásakor sikerült levergődnöm a peronra, amikor jött is a zárt ajtós szerelvény és megállt az állomáson. Meglátott a vezető, majd kiszállt a kocsiból és odajött hozzám. Csodálkozott (ahogy én): elvileg még nem lehettem volna ott. Azt mondta, utazzak vele a vezetőfülkében, ha van kedvem, mert ő még nem szállít utasokat. Elvitt, azt hiszem a Deák tértől a Déliig. A nulladik metro célja, hogy az éjszakai karbantartások után "bejárassa a pályát". Felejthetetlen élmény volt.
  • Szeretnék közlekedési rendőr is lenni, abból a fajtából, akik a lámpahiba alatt a forgalmat irányítják. Szépek, elegánsak, határozottak! Jól rásípolnék a szabálytalankodókra. Ők annak a példái, amikor a rendőrség tényleg szolgál.
  • Szeretnék repülőgép-pilóta lenni, de a leszálláskor csak. Egyszer Zürichből hazafelé Airbus-sal jöttünk, ennek a gépnek a különlegessége pedig az, hogy az orrában és az aljában van egy-egy kamera, ami mutatja az ülés előtt egy pici képernyőn, hogy mit lát a pilóta, illetve mi van alattunk. Alkonyatkor jöttünk, és ezen a képernyőn szinte szempillantás nélkül végignéztem, ahogy a messze előttünk látható, pici narancsárga pontból kifutópálya lett, egészen addig, amíg puhán földet ért a gép.
  • Szeretnék űrhajós is lenni egy napig, bár ez a kívánságom részben teljesült már. Jártam egy IMAX (háromdimenziós) moziban (külföldön), ahol roppant cseles módon megmutatták nekünk a súlytalanságot, majd pár pillanat sötét után felderült előttünk az űrhajó ablakán keresztül a Föld, és rajta Ausztrália. Meg tudtam volna érinteni az "ablakpárkányt". :-)

Azért csak egyetlen napig szeretnék az itt dolgozók helyében lenni, mert valószínűleg éveket kellett dolgozniuk azért, amit én az adott pillanatban látok, és én azt már nem szeretném. Ugyanakkor ezek a vágyak mozgatnak engem is, és mosolygok, amikor őket, a munkájukat végzőket látom.

Hallottam egyszer egy történetet egy pár éves kisgyerekről. Kérdezte tőle az óvónéni, hogy mivel foglalkozik az apukája? Ő azt mondta: "Az én apukám varázsló. Más nénik és bácsik otthonát varázsolja széppé." Az apukája szobafestő volt, aki néha magával viszi a kisfiát - mert nem tudták hova tenni a gyereket -, ilyenkor a festőoverallba öltözött kisfiú saját kis festékesvödröt kap, saját kis pemzlivel. A választ ő maga találta ki egyedül.

Vajon látod a saját munkád varázsát? Ilyen vagy olyan formában, de teljesítetted a gyerekkori álmaid?

ui: van olyan menedzsment-stresszcsökkentő módszer, ahol a hétköznapi munkájuktól gyökeresen eltérő munkára fogják a vezetőket. Pl éppen buszt vezetnek három hétig valahol, egy másik földrészen akár.

1 komment

Címkék: munka öröm vágy

A bejegyzés trackback címe:

https://leirom.blog.hu/api/trackback/id/tr78346365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

betond · http://betond.blogspot.com 2008.02.20. 07:48:51

Combinon elég jó a kilátás ha a vezető mögött állsz, láthatod amint a lábát a pultra rakva telefonál vagy az orrát túrja.
A nulladik metró célja nem az, hogy a garázsból eljuttassanak egy szerelvényt a túlsó végállomásra, hogy onnan is legyen járat?

Nekem egyszer egy vidéki gyárban lett volna kedvem dolgozni, 2-4 hétig, nem stressz miatt, hanem hogy gyakorlatban kipróbáljam, amit tanultam... Vajon kin múlik, hogy oda kerülhess? Újságírók szoktak ilyet csinálni, egy napig szenet lapátolni... Aztán cikk lesz belőle.
süti beállítások módosítása