HTML

Bemutatkozás

Kárpáti Tímea vagyok, coach. Célom ezzel a bloggal az életminőségünket, a gondolkodásunkat meghatározó témák körüljárása. Honlapom: www.polarismanagement.hu

Sikerkereső

Sok-sok hétköznap felmerülő kósza gondolatot szeretnék itt megosztani az eddigi papírfecnik helyett. A fő téma: miért gondolkodunk úgy, ahogyan tesszük, és mit tehetünk azért, hogy a legtöbbet hozzuk ki a lehetőségeinkből?

Utolsó kommentek

  • Tímea: @zongoristabá: Köszi, zongoristabá, kedves vagy! :-) Remélem, azért többször is lehetünk boldogok! (2011.02.13. 22:42) Szívből...
  • Tímea: Szívesen. Mostanában a Pink Floyd, Phil Collins, és bár elektronikus, de nagyon élvezem, David Gue... (2011.02.13. 22:40) Autó, zene :-)
  • RetroGer: Épp autóba való zenéket válogatok és keresgélek. Örülök hogy vannak még olyanok akiknek ez a kateg... (2010.07.26. 20:56) Autó, zene :-)
  • zongoristabá: Rádkerestem az Iwiw-en,a fotókon gyönyörű vagy,a következő idézetet mondanám Neked: "Csalódni ke... (2009.09.29. 15:42) Szívből...
  • Utcamacska: Igen, babonás. De nem vakhitű. A mintázatokat pedig néha az ember maga generálja egy idő után. (Ha... (2009.06.21. 20:05) Babona? Intuíció?
  • Utolsó 20

Feedek

Címkék

86 os busz (1) agresszió (1) agresszív (1) ajándék (1) ajtó (1) alázat (1) álmok (1) amelie csodálatos élete (1) aura (1) a barsony nyuszi (5) baracklekvár (1) bátorság (4) bemutatkozás (3) beszélgetés (3) biorezonancia (1) bizalom (2) boldogság (5) büszkeség (1) coaching (5) család (1) dialógus (1) dr house (2) egészség (3) egyensúly (1) egyetem (1) életvezetés (13) elfogadás (2) elvárás (2) élvezet (4) eq (2) étel (5) étterem (2) fal (1) félelem (3) férfi (4) fesztivál (1) figyelem (4) film (10) flow (2) fotózás (9) főzés (3) francia (1) gasztronómia (2) gitár (1) gondolkodás (8) gyerek (2) hit (3) hivatás (1) hobbi (1) homeopátia (1) humor (2) húsvét (1) igény (1) ígéret (2) inspiráció (1) interjú (1) intuíció (2) iq (1) járatkövető (1) játék (2) jazz (1) kaktusz (1) kapcsolat (3) karácsony (1) karizma (2) kasszandra (1) kétely (2) kiscica (1) kommunikácó (1) kritika (2) kultúra (3) meglepetés (1) megújulás (5) mérlegelés (1) munka (1) nevetés (4) (5) nyár (1) nyertes (7) olasz (1) önbizalom (4) önbizalomhiány (2) optimizmus (2) öröm (10) őszinte (2) otthon (2) pályaválasztás (1) pénz (3) pesszimizmus (1) ráció (1) racionalitás (3) rend (1) sebesség (1) séma (1) sértődés (1) siker (9) skótok (3) sos szerelem (1) statisztika (1) szabadság (2) szakítás (1) szenvedély (1) szépség (5) szerelem (5) szeretés (1) szeretet (18) sznob (1) szürkeség (1) tanács (1) tánc (1) tanulás (3) társ (2) tavasz (3) technika (1) tehetség (2) tekintély (2) tisztesség (2) tudás (1) türelem (2) úszás (5) utazás (3) üzlet (5) vágy (2) vállalkozás (4) vesztes (3) vonalkód (1) zene (25)

20 év múlva

2008.03.15. 21:32 Tímea

Mottó (1):

"Húsz év múlva az ifjú vándor megpihen
- hosszú még az út és közben valamit tenni kell"

Mottó (2):

"Az álmaidra vigyázz!
S őrízd meg a friss tej ízét a gyermekkornak,
Mikor csaholó felhőket hajszoltál,
S köszöntél minden bokornak.
Őrízd meg szemedben az ártatlan kéket,
Az első lépések botladozását,
S hagyd, hogy kísérjen rózsaszín nevetésed."


Nemrég megtaláltam az általános iskolai hetedikes-nyolcadikas fogalmazásaimat. Néhányból idézek.

Az olvasásról:

"Nekem mindig nagy éményt jelentett az olvasás. A könyv az egy olyan csodálatos dolog, amellyel a szobámban ülve egész távoli tájakra is eljuthatok. Amikor olvasok, nem látom a betűket, hanem éppen azt a képet, képsorozatot, amiről az író mesél."

A nyaralónkról:

"Rendszerint minden nyáron itt töltünk legalább egy hetet egyhuzamban. Itt azért szeretek lenni, mert minden olyan nyugodt és egyszerű. Ez a nyaraló ugyan kicsi, de nekünk elég. Egy tenyérnyi helyen áll, mely üde zöld pázsittal van borítva. Itt-ott vastagtörzsű fák állnak, melyek árnyékot tartanak. Lombjukban mókus, és többféle madár is megtelepszik. Pirkadatkor és alkonyatkor tőlük hangos ez a parányi hely. "

Az őszről:

"Az ősz igen szép évszak. A fák levelei sárgulnak, pirosodnak. Ilyenkor gyönyörű az erdő. A költöző madarak útra készülnek, falun belül a villanydrótokra telepednek, és sokáig ott csiripelnek, és tanácskoznak.
A szőlővel beültetett domboldalakon az őszi verőfényben sürgő-forgó embereket látni. Szüretelnek. Néha még távolról is látni, hogyan viszik az erősebb férfiak a hatalmas puttonyokba rakott dús, érett szőlőfürtöket a présházba.
Az alma is ilyenkor érik. Szinte még szabad szemmel is látni, ahogy pirosodnak, gömbölyödnek a gyönyörű gyümölcsök.
Az állatok is készülődnek a nemsokára beköszöntő télre. Vastagodik a selymes tapintású bundájuk, tolluk. A sündisznó és társai majd a hosszú tél alatt álmot alszanak, más állatok kezdik a táplálékgyűjtést. Nagyon szeretem az őszt, mert ilyenkor minden gyönyörű színben pompázik."

Egy téli reggelről:

"Ilyenkor, télvíz idején engem legtöbbször hangos varjúkárogás ébreszt. Amikor kinézek az ablakon, nagyon sivár látvány tárul elém. A bágyadt fényű nap szürkésfehér színű fényáradattal látja el a világot. A borús, hót ígérő, egybefüggő felhőtakaró alatt sok kis fekete madár száll a szélrózsa minden irányába. Az emberek, ha tehetik, nem szívesen mozdulnak ki a meleg otthonukból. Ilyenkor minden mozdulat eltörpül, lomhává válik. Csak a hógolyózó, vagy hóembert építő gyerekek élénkek, de ők is csak délután."

A békéről (a szocializmus kimúltával hívjuk ezt inkább manapság már nyugalomnak):

"Leginkább a tavasz, virágkoszorúba öltözött fáival, millió csokorra való különféle, ragyogó szépségű virágcsodáival. A nyár is ide tartozik: korlátlan szabadságot jelentő, rövidnek tűnő, de hosszú, napsütéses napjaival. A béke jut eszembe a fecskék tanácskozásáról a villanydrótokon. Ősz felé a vadlibák vonulásáról dél felé, a gyönyörű, pirosló hajnalokról és alkonyatokról, az erdők ezerféle színeiről. Békét jelent számomra a hópelyhek szállingózása, a nagyszerű lesiklások szánkóval a lankás domboldalakról."

Megmosolyogtató mondat (Megj: kettő db jó tulajdonságát említettem meg. :-) ):

"Még sokáig tudnám sorolni Nyilas Misi jó tulajdonságait, de hagyok belőle későbbre is."

Milyennek képzeltem a jövőmet?

" Nekem a jövendő családi életemről sok elképzelésem van, de ezek közül nem biztos, hogy mind teljesül. A kívánságaim között szerepel, hogy kb 20 éves koromban szeretnék férjhez menni egy olyan fiúhoz, akiről biztosan tudom, hogy vele nem rontom el az életemet. A családi életben szerintem a legfontosabb tényező a szeretet. Amelyik kis közösségben ez nincs meg, az már tulajdonképpen nem is lehet család. Én a gyerekeimet akármit csinálnak is szeretni fogom, mert mindig a gyerekeim maradnak. Arra próbálom majd őket nevelni, hogy mindig két lábbal álljanak a földön, és értékeljenek minden emberi jót. Azokat feltétlenül szeressék, akik őket is szeretik.
Szerintem nagyon értelmetlen az, hogy valaki jó vagy rossz szülő. Lehet, hogy a kívülálló felnőttek azt hiszik, ez vagy az jó szülő, mert a gyerekei illedelmesek, rendesek, stb. De mit éreznek a kicsik? Ő egy rossz szülő, mert a gyerekeit sehova sem engedi el, minden percüket beosztja. Hogy lehetne így igazságot tenni?
Én szigorú szülő leszek, de csak néhány dologban (pl tanulás), engedékeny (de csak bizonyos mértékig) és a gyerekeimet úgy kezelem, mintha a gyerekeim lennének, nem pedig rabszolgák, akik teljesen, kényszerből rám lennének utalva."

Ma is így mondanám ezeket. Mennyi kép élt bennem már akkor is! Szeretem azt a kislányt, aki akkor voltam, és aki ma is vagyok. Sikerült megőriznem belőle nagyon sok solgot, jó tulajdonságot.

Mit mondanál a 20 évvel ezelőtti önmagadnak? Teljesítetted az álmait? Vagy legalábbis megőrizted őket, küzdesz még értük?

Mit mondana a 20 évvel később önmagad a mainak? Jó úton jársz? Így vagy a legboldogabb?

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek álmok

A bejegyzés trackback címe:

https://leirom.blog.hu/api/trackback/id/tr77382502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása