HTML

Bemutatkozás

Kárpáti Tímea vagyok, coach. Célom ezzel a bloggal az életminőségünket, a gondolkodásunkat meghatározó témák körüljárása. Honlapom: www.polarismanagement.hu

Sikerkereső

Sok-sok hétköznap felmerülő kósza gondolatot szeretnék itt megosztani az eddigi papírfecnik helyett. A fő téma: miért gondolkodunk úgy, ahogyan tesszük, és mit tehetünk azért, hogy a legtöbbet hozzuk ki a lehetőségeinkből?

Utolsó kommentek

  • Tímea: @zongoristabá: Köszi, zongoristabá, kedves vagy! :-) Remélem, azért többször is lehetünk boldogok! (2011.02.13. 22:42) Szívből...
  • Tímea: Szívesen. Mostanában a Pink Floyd, Phil Collins, és bár elektronikus, de nagyon élvezem, David Gue... (2011.02.13. 22:40) Autó, zene :-)
  • RetroGer: Épp autóba való zenéket válogatok és keresgélek. Örülök hogy vannak még olyanok akiknek ez a kateg... (2010.07.26. 20:56) Autó, zene :-)
  • zongoristabá: Rádkerestem az Iwiw-en,a fotókon gyönyörű vagy,a következő idézetet mondanám Neked: "Csalódni ke... (2009.09.29. 15:42) Szívből...
  • Utcamacska: Igen, babonás. De nem vakhitű. A mintázatokat pedig néha az ember maga generálja egy idő után. (Ha... (2009.06.21. 20:05) Babona? Intuíció?
  • Utolsó 20

Feedek

Címkék

86 os busz (1) agresszió (1) agresszív (1) ajándék (1) ajtó (1) alázat (1) álmok (1) amelie csodálatos élete (1) aura (1) a barsony nyuszi (5) baracklekvár (1) bátorság (4) bemutatkozás (3) beszélgetés (3) biorezonancia (1) bizalom (2) boldogság (5) büszkeség (1) coaching (5) család (1) dialógus (1) dr house (2) egészség (3) egyensúly (1) egyetem (1) életvezetés (13) elfogadás (2) elvárás (2) élvezet (4) eq (2) étel (5) étterem (2) fal (1) félelem (3) férfi (4) fesztivál (1) figyelem (4) film (10) flow (2) fotózás (9) főzés (3) francia (1) gasztronómia (2) gitár (1) gondolkodás (8) gyerek (2) hit (3) hivatás (1) hobbi (1) homeopátia (1) humor (2) húsvét (1) igény (1) ígéret (2) inspiráció (1) interjú (1) intuíció (2) iq (1) járatkövető (1) játék (2) jazz (1) kaktusz (1) kapcsolat (3) karácsony (1) karizma (2) kasszandra (1) kétely (2) kiscica (1) kommunikácó (1) kritika (2) kultúra (3) meglepetés (1) megújulás (5) mérlegelés (1) munka (1) nevetés (4) (5) nyár (1) nyertes (7) olasz (1) önbizalom (4) önbizalomhiány (2) optimizmus (2) öröm (10) őszinte (2) otthon (2) pályaválasztás (1) pénz (3) pesszimizmus (1) ráció (1) racionalitás (3) rend (1) sebesség (1) séma (1) sértődés (1) siker (9) skótok (3) sos szerelem (1) statisztika (1) szabadság (2) szakítás (1) szenvedély (1) szépség (5) szerelem (5) szeretés (1) szeretet (18) sznob (1) szürkeség (1) tanács (1) tánc (1) tanulás (3) társ (2) tavasz (3) technika (1) tehetség (2) tekintély (2) tisztesség (2) tudás (1) türelem (2) úszás (5) utazás (3) üzlet (5) vágy (2) vállalkozás (4) vesztes (3) vonalkód (1) zene (25)

Creme bruilee

2009.03.12. 23:56 Tímea

Ó, a statisztikáim szerint szeretitek Amelie-t. :-)

Ki tud Creme brulee-t készíteni, amit Amelie úgy szeretett? Én igen!

 

 

Itt a receptje (bocsánat, csak angolul):

1 pt. heavy cream
6 egg yolks
1/2 c. sugar
Pinch of salt
2 tsp. vanilla
Light brown sugar (granulated)

 

Heat heavy cream (the heaviest you can get) to the boiling point. Lightly beat egg yolks with sugar and a pinch of salt; pour the hot cream over them, stirring constantly with a wooden spatula or wire whisk until well blended. Add vanilla or a little mace or any other flavoring you desire. Strain the custard into a 1 1/2 quart heat-proof baking dish; stand the dish in a pan of warm water and bake in a 350 degree oven for 25 to 30 minutes or until the custard is completely set but not over cooked. Do not let the water in the pan boil. Remove from the oven; cool and then chill in the refrigerator.

About 1 1/2 to 2 hours before serving, sprinkle the top evenly with fine light brown granulated sugar to a thickness of about 1/4 inch. Put under the broiler (or use a salamander, if you have one) until the sugar is melted and bubbly, watching carefully to see it does not scorch and burn. Remove, cool, and chill again until serving time. You'll have a hard, highly glazed crust on top of the custard. This will serve about 6. If you have more guests, double the recipe, using 12 egg yolks to a quart of cream.

 

Durván kalóriabomba... De egy művészet elkészíteni. Kis tálkákba kell a vaníliakrémet tölteni, a tálkákat be a sütőbe vízzel töltött tepsibe állítva, és így megszilárdítani a krémet. Majd a végén a tetejére porcukor, amit meg kell olvasztani. Egyesek ezt meg tudják csinálni a sütőben, én nem. Viszont kaptam a művelethez egy elképesztően praktikus kis lángszóró pisztolyt, amivel egyenként elkészítem a karamellfedeleket a tálkákbam, így nincs szükségem a sütőre a karamellizáláshoz. :-)

Isteni! :-)

Szólj hozzá!

Címkék: öröm gasztronómia

A bejegyzés trackback címe:

https://leirom.blog.hu/api/trackback/id/tr37999231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása