HTML

Bemutatkozás

Kárpáti Tímea vagyok, coach. Célom ezzel a bloggal az életminőségünket, a gondolkodásunkat meghatározó témák körüljárása. Honlapom: www.polarismanagement.hu

Sikerkereső

Sok-sok hétköznap felmerülő kósza gondolatot szeretnék itt megosztani az eddigi papírfecnik helyett. A fő téma: miért gondolkodunk úgy, ahogyan tesszük, és mit tehetünk azért, hogy a legtöbbet hozzuk ki a lehetőségeinkből?

Utolsó kommentek

  • Tímea: @zongoristabá: Köszi, zongoristabá, kedves vagy! :-) Remélem, azért többször is lehetünk boldogok! (2011.02.13. 22:42) Szívből...
  • Tímea: Szívesen. Mostanában a Pink Floyd, Phil Collins, és bár elektronikus, de nagyon élvezem, David Gue... (2011.02.13. 22:40) Autó, zene :-)
  • RetroGer: Épp autóba való zenéket válogatok és keresgélek. Örülök hogy vannak még olyanok akiknek ez a kateg... (2010.07.26. 20:56) Autó, zene :-)
  • zongoristabá: Rádkerestem az Iwiw-en,a fotókon gyönyörű vagy,a következő idézetet mondanám Neked: "Csalódni ke... (2009.09.29. 15:42) Szívből...
  • Utcamacska: Igen, babonás. De nem vakhitű. A mintázatokat pedig néha az ember maga generálja egy idő után. (Ha... (2009.06.21. 20:05) Babona? Intuíció?
  • Utolsó 20

Feedek

Címkék

86 os busz (1) agresszió (1) agresszív (1) ajándék (1) ajtó (1) alázat (1) álmok (1) amelie csodálatos élete (1) aura (1) a barsony nyuszi (5) baracklekvár (1) bátorság (4) bemutatkozás (3) beszélgetés (3) biorezonancia (1) bizalom (2) boldogság (5) büszkeség (1) coaching (5) család (1) dialógus (1) dr house (2) egészség (3) egyensúly (1) egyetem (1) életvezetés (13) elfogadás (2) elvárás (2) élvezet (4) eq (2) étel (5) étterem (2) fal (1) félelem (3) férfi (4) fesztivál (1) figyelem (4) film (10) flow (2) fotózás (9) főzés (3) francia (1) gasztronómia (2) gitár (1) gondolkodás (8) gyerek (2) hit (3) hivatás (1) hobbi (1) homeopátia (1) humor (2) húsvét (1) igény (1) ígéret (2) inspiráció (1) interjú (1) intuíció (2) iq (1) járatkövető (1) játék (2) jazz (1) kaktusz (1) kapcsolat (3) karácsony (1) karizma (2) kasszandra (1) kétely (2) kiscica (1) kommunikácó (1) kritika (2) kultúra (3) meglepetés (1) megújulás (5) mérlegelés (1) munka (1) nevetés (4) (5) nyár (1) nyertes (7) olasz (1) önbizalom (4) önbizalomhiány (2) optimizmus (2) öröm (10) őszinte (2) otthon (2) pályaválasztás (1) pénz (3) pesszimizmus (1) ráció (1) racionalitás (3) rend (1) sebesség (1) séma (1) sértődés (1) siker (9) skótok (3) sos szerelem (1) statisztika (1) szabadság (2) szakítás (1) szenvedély (1) szépség (5) szerelem (5) szeretés (1) szeretet (18) sznob (1) szürkeség (1) tanács (1) tánc (1) tanulás (3) társ (2) tavasz (3) technika (1) tehetség (2) tekintély (2) tisztesség (2) tudás (1) türelem (2) úszás (5) utazás (3) üzlet (5) vágy (2) vállalkozás (4) vesztes (3) vonalkód (1) zene (25)

Üzlet és tisztesség

2008.01.22. 21:35 Tímea


Ma találkoztam egy csodálatos emberrel.

Körülbelül 50-60 éves lehet, üzletember. Egy kicsi, de messze földön híres vendéglátóegysége van (tovább a titoktartás miatt nem konkretizálnám.)

Arról (is) beszélt, mennyire fontosak számára az emberei. Szerinte egy ilyen vendéglátóegység üzemeltetésének kritikus pontjai az eladók, a pultosok, rajtuk múlik minden, hisz ők találkoznak a vevőkkel először. Mesélt arról, mennyire megváltoztak az utóbbi időkben az éttermek, személytelenné váltak. Ő úgy gondolja, nem szeretne a sajátjából "McDonald'sot" csinálni, előre csomagolt, egyen-kajákkal, gyorsan megszabadulva a vevőtől. Stabil a személyzete, számít rájuk (és ez valószínűleg fordítva is igaz.) Felmerült a beszélgetésünkben az állófogadások hidegsége, személytelensége is.  (Vajon gondolnak arra a szervezők, hogy órákat állni magassarkú cipőben, fél kézzel, egy villával töltött-káposztát enni eléggé kellemetlen dolog, miközben beszélgetni is szükséges?)

Az is szóba került, mennyire szereti, amit csinál, Svájcba és Japánba jár ötletekért. A terveibe pár perces bepillantást nyerve megbizonyosodom, hogy azok zseniálisak.

Jótékonysági tevékenységei is vannak, tagja több non-profit szervezetnek, elesetteket segítő szervezetnek.

A családját szemlátomást nagyon szereti.

Beszélgetés közben néhányszor mosolygósan rámkacsint (nagyon barátságosan), az asztaltól én állok fel először, távozáskor felsegíti a kabátomat.

Megtelik a lelkem mosolygással, és arra gondolok, mekkora hiány van ilyen emberekből!

Ő egy stabil és nagyon pozitív ember, sikeres, és szemlátomást tisztességes.

Aztán vele párhuzamosan eszembe jutottak korunk "cápái" is. Fiatal, túl gyorsan csúcsra került emberek, akik nem látják a fától az erdőt. Hajszolják a pénzt minden áron, közben a legfontosabbról, az emberről feledkeznek el, legyen az akár a vevőjük, akár az alkalmazottjuk, vagy akár saját maguk.

Én hiszek az egyensúlyban. Ahhoz, hogy egy ötlet nagy, átütő, gyors sikert hozzon, valamit áldozni kell. Magánéletet, érzékenységet, értéket. A hirtelen meggazdagodásnak ára van, és az a legtöbbször a tisztességünk.

Ha lassú, de biztos haladást akarunk, ahhoz bizony türelem, kitartás, a tevékenység szeretete (direkt nem munkát írtam, mert ha valamit nagyon szeretsz, azt nem érzed erőfeszítésnek), mások tisztelete, figyelem, képesség az állandó megújulásra, stabil értékrendszer és hátország kellenek.

Ezt a hozzáállást csak a régi nagyoknál, és külföldieknél éreztem eddig csak "már meglevőnek", de akiket ismerek, azok közül nagyon sokan ezt keresik.

Szólj hozzá!

Címkék: üzlet egyensúly tisztesség

A bejegyzés trackback címe:

https://leirom.blog.hu/api/trackback/id/tr15307852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása