HTML

Bemutatkozás

Kárpáti Tímea vagyok, coach. Célom ezzel a bloggal az életminőségünket, a gondolkodásunkat meghatározó témák körüljárása. Honlapom: www.polarismanagement.hu

Sikerkereső

Sok-sok hétköznap felmerülő kósza gondolatot szeretnék itt megosztani az eddigi papírfecnik helyett. A fő téma: miért gondolkodunk úgy, ahogyan tesszük, és mit tehetünk azért, hogy a legtöbbet hozzuk ki a lehetőségeinkből?

Utolsó kommentek

  • Tímea: @zongoristabá: Köszi, zongoristabá, kedves vagy! :-) Remélem, azért többször is lehetünk boldogok! (2011.02.13. 22:42) Szívből...
  • Tímea: Szívesen. Mostanában a Pink Floyd, Phil Collins, és bár elektronikus, de nagyon élvezem, David Gue... (2011.02.13. 22:40) Autó, zene :-)
  • RetroGer: Épp autóba való zenéket válogatok és keresgélek. Örülök hogy vannak még olyanok akiknek ez a kateg... (2010.07.26. 20:56) Autó, zene :-)
  • zongoristabá: Rádkerestem az Iwiw-en,a fotókon gyönyörű vagy,a következő idézetet mondanám Neked: "Csalódni ke... (2009.09.29. 15:42) Szívből...
  • Utcamacska: Igen, babonás. De nem vakhitű. A mintázatokat pedig néha az ember maga generálja egy idő után. (Ha... (2009.06.21. 20:05) Babona? Intuíció?
  • Utolsó 20

Feedek

Címkék

86 os busz (1) agresszió (1) agresszív (1) ajándék (1) ajtó (1) alázat (1) álmok (1) amelie csodálatos élete (1) aura (1) a barsony nyuszi (5) baracklekvár (1) bátorság (4) bemutatkozás (3) beszélgetés (3) biorezonancia (1) bizalom (2) boldogság (5) büszkeség (1) coaching (5) család (1) dialógus (1) dr house (2) egészség (3) egyensúly (1) egyetem (1) életvezetés (13) elfogadás (2) elvárás (2) élvezet (4) eq (2) étel (5) étterem (2) fal (1) félelem (3) férfi (4) fesztivál (1) figyelem (4) film (10) flow (2) fotózás (9) főzés (3) francia (1) gasztronómia (2) gitár (1) gondolkodás (8) gyerek (2) hit (3) hivatás (1) hobbi (1) homeopátia (1) humor (2) húsvét (1) igény (1) ígéret (2) inspiráció (1) interjú (1) intuíció (2) iq (1) járatkövető (1) játék (2) jazz (1) kaktusz (1) kapcsolat (3) karácsony (1) karizma (2) kasszandra (1) kétely (2) kiscica (1) kommunikácó (1) kritika (2) kultúra (3) meglepetés (1) megújulás (5) mérlegelés (1) munka (1) nevetés (4) (5) nyár (1) nyertes (7) olasz (1) önbizalom (4) önbizalomhiány (2) optimizmus (2) öröm (10) őszinte (2) otthon (2) pályaválasztás (1) pénz (3) pesszimizmus (1) ráció (1) racionalitás (3) rend (1) sebesség (1) séma (1) sértődés (1) siker (9) skótok (3) sos szerelem (1) statisztika (1) szabadság (2) szakítás (1) szenvedély (1) szépség (5) szerelem (5) szeretés (1) szeretet (18) sznob (1) szürkeség (1) tanács (1) tánc (1) tanulás (3) társ (2) tavasz (3) technika (1) tehetség (2) tekintély (2) tisztesség (2) tudás (1) türelem (2) úszás (5) utazás (3) üzlet (5) vágy (2) vállalkozás (4) vesztes (3) vonalkód (1) zene (25)

Gasztrománia

2008.08.06. 20:10 Tímea

 

Jaj, sikerült elmerülnüm a gasztronómiai élvezetekben. A rumos ribizli után csináltam rumos-diós sárgabarackot is, hát ínycsinklandó még az is, ahogy az üvegben kinéz. S hogy tartozik ez a coachinghoz (amellett, hogy ez is mutatja, hogy szép az élet..)?

Segít a határokat átlépni-kikerülni. Ahhoz, hogy igazán eredeti dolgokat tudj alkotni a konyhában, el kell engedni a fantáziád. Érdekes, nekem valahogy nem jöttek be a receptek az utóbbi időben. Valahogy sosem úgy alakult a valóság, ahogy a receptek szerint volt. (Haha. :-) )

Ma például a reggelivel küzdöttem. (A holnapival.)

Valami elképesztően unom a szalámik minden formáját. Valahogy mindegyik egyforma lett. Lehet bármilyen, téli-, paprikás, húsos, parizer (régebben imádtam, visszafogott íze miatt egy csomó mindennel kombinálható!), ilyen-olyan ízesítésű.

A lényeg: reggel nem szeretek sokat szőrözni a reggelivel. A jó reggeli gyorsan, kis erő-, és időráfordítással készül. Mi legyen az, ami nem szalámi? (A főtt ételt nem szeretem reggelire (még az előző napi vacsora maradékát sem), még a "klasszikus" tojás, virsli, sült ez-az még elmegy, de már azt is unom.)

Pirítós - vajjal, lekvárral, mézzel már uncsi.

Konzervek (pl májkrém, vagdalthús, egyebek) - fúj, erről ne is beszéljünk.

Müzlifélék: a fele műanyag, nem szeretem. A csokisat igen, azt még néha bevállalom.

Sajtok: na ezeket nem tudom megunni. (Kivéve a kecske-és juhsajtok, no azokkal kapcsolatosan egy barcelonai negatív élményem miatt nem vagyunk barátságban.)

Vannak olyanok, amiket ha elkészítesz, csak "sokat" lehet belőle csinálni. Pl: körözött. Ezt is szeretem, de még három napon keresztül sem vagyok hajlandó enni.

A jó reggeli nekem szendvics. Egyik kezemben megfogom, a másikkal már pöntyögök a számítógépen, nézem a napi híreket és a fontos feladatokat.

No de mi legyen a szendvicsben?

Nem találtam kreatív szendvicsrecepteket, így gondoltam, alkotok. A ma esti vacsora hagymás csirkemáj volt törtkrumplival, így holnap reggelire a csirkemájból csinálok pástétomot. Van itthon finom dijoni mustár, rakok bele főtt tojást, talán egy pici fehér bort, talán egy pici bazsalikomot, és pirítóssal ez lesz a reggeli.

Ha bárki tud változatos, fantáziadús szendvicsötleteket, ossza meg velem. Gyorsan elkészíthető legyen! (Tudom, tudom, szendvicsbárok. Akár onnan is!)

A minap gyömbéres csirkét készítettem vacsorára, finom provence-i hangulat lett tőle. Vágyom Franciaországba, talán egy pár napra az ősszel el is megyek. Talán lenne értelme az utazási emlékeimet is leírnom, volt sok. :-)

Akkor szép az élet, ha ízlik. :-)

Szólj hozzá!

Címkék: étel életvezetés

A bejegyzés trackback címe:

https://leirom.blog.hu/api/trackback/id/tr79604001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása