Jaj, sikerült elmerülnüm a gasztronómiai élvezetekben. A rumos ribizli után csináltam rumos-diós sárgabarackot is, hát ínycsinklandó még az is, ahogy az üvegben kinéz. S hogy tartozik ez a coachinghoz (amellett, hogy ez is mutatja, hogy szép az élet..)?
Segít a határokat átlépni-kikerülni. Ahhoz, hogy igazán eredeti dolgokat tudj alkotni a konyhában, el kell engedni a fantáziád. Érdekes, nekem valahogy nem jöttek be a receptek az utóbbi időben. Valahogy sosem úgy alakult a valóság, ahogy a receptek szerint volt. (Haha. :-) )
Ma például a reggelivel küzdöttem. (A holnapival.)
Valami elképesztően unom a szalámik minden formáját. Valahogy mindegyik egyforma lett. Lehet bármilyen, téli-, paprikás, húsos, parizer (régebben imádtam, visszafogott íze miatt egy csomó mindennel kombinálható!), ilyen-olyan ízesítésű.
A lényeg: reggel nem szeretek sokat szőrözni a reggelivel. A jó reggeli gyorsan, kis erő-, és időráfordítással készül. Mi legyen az, ami nem szalámi? (A főtt ételt nem szeretem reggelire (még az előző napi vacsora maradékát sem), még a "klasszikus" tojás, virsli, sült ez-az még elmegy, de már azt is unom.)
Pirítós - vajjal, lekvárral, mézzel már uncsi.
Konzervek (pl májkrém, vagdalthús, egyebek) - fúj, erről ne is beszéljünk.
Müzlifélék: a fele műanyag, nem szeretem. A csokisat igen, azt még néha bevállalom.
Sajtok: na ezeket nem tudom megunni. (Kivéve a kecske-és juhsajtok, no azokkal kapcsolatosan egy barcelonai negatív élményem miatt nem vagyunk barátságban.)
Vannak olyanok, amiket ha elkészítesz, csak "sokat" lehet belőle csinálni. Pl: körözött. Ezt is szeretem, de még három napon keresztül sem vagyok hajlandó enni.
A jó reggeli nekem szendvics. Egyik kezemben megfogom, a másikkal már pöntyögök a számítógépen, nézem a napi híreket és a fontos feladatokat.
No de mi legyen a szendvicsben?
Nem találtam kreatív szendvicsrecepteket, így gondoltam, alkotok. A ma esti vacsora hagymás csirkemáj volt törtkrumplival, így holnap reggelire a csirkemájból csinálok pástétomot. Van itthon finom dijoni mustár, rakok bele főtt tojást, talán egy pici fehér bort, talán egy pici bazsalikomot, és pirítóssal ez lesz a reggeli.
Ha bárki tud változatos, fantáziadús szendvicsötleteket, ossza meg velem. Gyorsan elkészíthető legyen! (Tudom, tudom, szendvicsbárok. Akár onnan is!)
A minap gyömbéres csirkét készítettem vacsorára, finom provence-i hangulat lett tőle. Vágyom Franciaországba, talán egy pár napra az ősszel el is megyek. Talán lenne értelme az utazási emlékeimet is leírnom, volt sok. :-)
Akkor szép az élet, ha ízlik. :-)
Utolsó kommentek