Nemrég írtam a reggeli-problémámról (unomunom). Képzeljétek, találtam ötperces szendvicses recepteket. Ráadásul diétásat. (A legutóbbi Welness-magazinban konkrétan, egy kis reklám biztosan nem árt nekik.)
Amit ellensúlyozok vele: a creme bruilee, hála E-nek a receptért. Az egyik kedvenc filmemből jött az ötlet (Amelie csodálatos élete), megcsináltam legutóbb, és osztatlan siker aratott. Kalóriabomba. :-) Holnap érkezik egy kedves barátnőm Angliából, neki is muszáj ezt megkóstolni, valamint természetesen kapnak belőle a "szokásosak". :-) Egyetlen hátránya ennek a finomságnak, hogy csak a tojás sárgája kell bele, és a rengeteg megmaradó tojásfehérje mindig gondot okoz nekem. Na de most... A kis szendvicsek...
A ma esti menü (legközelebb reggeli lesz) tehát: a megmaradt tojásfehérjékből hat db-ot 50 g sovány krémsajttal összekeversz, sózod, borsozod, majd a masszát egy olajozott serpenyőbe öntöd. Amikor félig kész, megszórod aszalt paradicsommal (én vörös pestot használtam), és friss bazsalikomlevelekkel, majd fedő alatt készre sütöd. Pirítós tetejére halmozva tálalod. Isteni. :-) És tényleg öt perces.
ui: ismét új címke: gasztronómia :-)
Utolsó kommentek