Sikere volt a sütimnek megint. Picit meg is lepődtem rajta, mert annyira egyszerű! Saját fejlesztésű, íme a recept: közepes méretű tepsiben egy hat tojásos piskótatészta megsütése. Aztán vaníliapuding picit megbolondítva: a fél liter tejbe, ami a pudinghoz kell, kb evőkanálnyi búzadarát szórok, és úgy bele a pudingport. Masszívabb, teltebb ízű lesz így a puding, és jobban is tart. Ez a grízpuding. (Nekem.)
Aztán: két csomag tortazseléből zseléfőzés, ha kész, bele két előzetesen lereszelt, fahéjjal ízesített alma (cukor nem kell, van a zselében.). Puding rá a piskótára (ha kész), almás zselé a pudingra (ha kezd megszilárdulni.) Egy éjszakát érdemes így hagyni, amíg teljesen kihűl és minden megszilárdul rajta, másnap szeletelhető. Trükk, hogy készítéskor bennehagyom a tepsiben a tésztát, úgy kenek rá mindent. Kevesebb mosogatnivaló és biztosabb kenegetés. Szeleteléskor levágom a szélét és kész. Zserbóformára szeletelem, vizes késsel.
Egyszerű, gyorsan megvan, az egyetlen időhúzó dolog ebben a zselé megszilárdulása. Ez a süti a gyümölcstorta egy lényegében picit továbbfejlesztett változata.
Nagyon dicsérték, és nagyon bonyolultnak nézhették, mert eléggé csodálkozva néztek rám. De gyorsan elfogyott. :-)
Elgondolkodtam: lehet, hogy azért néztek ilyen furcsán-elismerően, mert manapság kiment a divatból a házisüti? Annyira ritkán látok mostanában... A bolti, cukrászdai sütik könnyen, gyorsan elérhetők, és nem is drágák.
Viszont a házisütihez tartozó otthon-hangulatot és -illatot ne veszítsük már el... Kár lenne érte.
Utolsó kommentek