HTML

Bemutatkozás

Kárpáti Tímea vagyok, coach. Célom ezzel a bloggal az életminőségünket, a gondolkodásunkat meghatározó témák körüljárása. Honlapom: www.polarismanagement.hu

Sikerkereső

Sok-sok hétköznap felmerülő kósza gondolatot szeretnék itt megosztani az eddigi papírfecnik helyett. A fő téma: miért gondolkodunk úgy, ahogyan tesszük, és mit tehetünk azért, hogy a legtöbbet hozzuk ki a lehetőségeinkből?

Utolsó kommentek

  • Tímea: @zongoristabá: Köszi, zongoristabá, kedves vagy! :-) Remélem, azért többször is lehetünk boldogok! (2011.02.13. 22:42) Szívből...
  • Tímea: Szívesen. Mostanában a Pink Floyd, Phil Collins, és bár elektronikus, de nagyon élvezem, David Gue... (2011.02.13. 22:40) Autó, zene :-)
  • RetroGer: Épp autóba való zenéket válogatok és keresgélek. Örülök hogy vannak még olyanok akiknek ez a kateg... (2010.07.26. 20:56) Autó, zene :-)
  • zongoristabá: Rádkerestem az Iwiw-en,a fotókon gyönyörű vagy,a következő idézetet mondanám Neked: "Csalódni ke... (2009.09.29. 15:42) Szívből...
  • Utcamacska: Igen, babonás. De nem vakhitű. A mintázatokat pedig néha az ember maga generálja egy idő után. (Ha... (2009.06.21. 20:05) Babona? Intuíció?
  • Utolsó 20

Feedek

Címkék

86 os busz (1) agresszió (1) agresszív (1) ajándék (1) ajtó (1) alázat (1) álmok (1) amelie csodálatos élete (1) aura (1) a barsony nyuszi (5) baracklekvár (1) bátorság (4) bemutatkozás (3) beszélgetés (3) biorezonancia (1) bizalom (2) boldogság (5) büszkeség (1) coaching (5) család (1) dialógus (1) dr house (2) egészség (3) egyensúly (1) egyetem (1) életvezetés (13) elfogadás (2) elvárás (2) élvezet (4) eq (2) étel (5) étterem (2) fal (1) félelem (3) férfi (4) fesztivál (1) figyelem (4) film (10) flow (2) fotózás (9) főzés (3) francia (1) gasztronómia (2) gitár (1) gondolkodás (8) gyerek (2) hit (3) hivatás (1) hobbi (1) homeopátia (1) humor (2) húsvét (1) igény (1) ígéret (2) inspiráció (1) interjú (1) intuíció (2) iq (1) járatkövető (1) játék (2) jazz (1) kaktusz (1) kapcsolat (3) karácsony (1) karizma (2) kasszandra (1) kétely (2) kiscica (1) kommunikácó (1) kritika (2) kultúra (3) meglepetés (1) megújulás (5) mérlegelés (1) munka (1) nevetés (4) (5) nyár (1) nyertes (7) olasz (1) önbizalom (4) önbizalomhiány (2) optimizmus (2) öröm (10) őszinte (2) otthon (2) pályaválasztás (1) pénz (3) pesszimizmus (1) ráció (1) racionalitás (3) rend (1) sebesség (1) séma (1) sértődés (1) siker (9) skótok (3) sos szerelem (1) statisztika (1) szabadság (2) szakítás (1) szenvedély (1) szépség (5) szerelem (5) szeretés (1) szeretet (18) sznob (1) szürkeség (1) tanács (1) tánc (1) tanulás (3) társ (2) tavasz (3) technika (1) tehetség (2) tekintély (2) tisztesség (2) tudás (1) türelem (2) úszás (5) utazás (3) üzlet (5) vágy (2) vállalkozás (4) vesztes (3) vonalkód (1) zene (25)

Házisüti :)

2008.05.26. 00:43 Tímea

 

Sikere volt a sütimnek megint. Picit meg is lepődtem rajta, mert annyira egyszerű! Saját fejlesztésű, íme a recept: közepes méretű tepsiben egy hat tojásos piskótatészta megsütése. Aztán vaníliapuding picit megbolondítva: a fél liter tejbe, ami a pudinghoz kell, kb evőkanálnyi búzadarát szórok, és úgy bele a pudingport. Masszívabb, teltebb ízű lesz így a puding, és jobban is tart. Ez a grízpuding. (Nekem.)

Aztán: két csomag tortazseléből zseléfőzés, ha kész, bele két előzetesen lereszelt, fahéjjal ízesített alma (cukor nem kell, van a zselében.). Puding rá a piskótára (ha kész), almás zselé a pudingra (ha kezd megszilárdulni.) Egy éjszakát érdemes így hagyni, amíg teljesen kihűl és minden megszilárdul rajta, másnap szeletelhető. Trükk, hogy készítéskor bennehagyom a tepsiben a tésztát, úgy kenek rá mindent. Kevesebb mosogatnivaló és biztosabb kenegetés. Szeleteléskor levágom a szélét és kész. Zserbóformára szeletelem, vizes késsel.

Egyszerű, gyorsan megvan, az egyetlen időhúzó dolog ebben a zselé megszilárdulása. Ez a süti a gyümölcstorta egy lényegében picit továbbfejlesztett változata.

Nagyon dicsérték, és nagyon bonyolultnak nézhették, mert eléggé csodálkozva néztek rám. De gyorsan elfogyott. :-)

Elgondolkodtam: lehet, hogy azért néztek ilyen furcsán-elismerően, mert manapság kiment a divatból a házisüti? Annyira ritkán látok mostanában... A bolti, cukrászdai sütik könnyen, gyorsan elérhetők, és nem is drágák.  

Viszont a házisütihez tartozó otthon-hangulatot és -illatot ne veszítsük már el... Kár lenne érte.

 

7 komment

Címkék: főzés otthon

A bejegyzés trackback címe:

https://leirom.blog.hu/api/trackback/id/tr47487440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Etain · http://www.etain.blog.hu 2008.05.26. 01:12:55

Én legközelebb browniet akarok(!) csinálni. Kívánom. Nagyon. [:

Etain · http://www.etain.blog.hu 2008.05.26. 01:13:44

Hopplá, egy kötőjel kellene oda...

Tímea 2008.05.26. 09:41:40

A végére? Igen. De a megfogalmazás sem jó, picit képzavaros, cserélem azt is. :-)
A brownie tudtommal elég nehéz. Folyós kell, hogy legyen a belseje....

Etain · http://www.etain.blog.hu 2008.05.28. 02:04:49

Leéltem 20 évet úgy, hogy még csak azt sem tudtam, eszik-e vagy isszák a browniet, aztán "kiruccantam" Párizsba, ahol egy lepukkant, és az ottlakók miatt nem is túl biztonságos koleszba ez a süti magát a mennyországot csempészte be, ügyesen kikerülve az összes szemfüles takarítónőt. (: (Persze nem volt szerencsém még a mennyekhez, de hasonlóan jó hely lehet, mint amilyet a brownie varázsolt nekünk.)

Ott mi a hazai Sparhoz hasonló Monoprix nevű boltban vettünk ilyet, dobozos kiszerelésben, alu tálcában, nejlonzacsiba ragasztva. Nem volt folyós a belseje, viszont izgisen ragacsos volt az egész, dehát figyelembe véve, hogy egy tömény csoki-csodáról van szó, ezen nem lepődtem meg különösebben. (:

Mennyire megbízható az az infó, hogy folyósnak kell lennie? ((: (Gyanakvóan pislogok.)

Etain · http://www.etain.blog.hu 2008.05.28. 02:06:07

Hja, a kötőjel meg az én kommentemből maradt le, de már nem is tudom, honnan hiányzik. ((:

Tímea 2008.05.28. 09:47:36

Abszolút megbízható. Van egy gasztronóm-konyhaművész barátnőm, ő csinált egyszer ilyet, és elárulta a trükköt. Persze nem teljesen folyós a belseje, hanem sűrű csokikrém. Olyan nokedlitészta-sűrűségű. Megkérdezzem a konkrét elkészítési módot, érdekel? :-)

Etain · http://www.etain.blog.hu 2008.05.28. 23:36:15

Olvastam pár receptet a neten, de ha a barátosnő gasztronóm-konyhaművész-tündérlány, akkor szívesen fogadnám az ő receptjét is, amennyiben az nem titkos. (:
Úgyis jobban szeretek a lehető legbiztosabbra menni. (:


Ui.: Nem sürgős ám a dolog, június végéig sztem nem nagyon leszek (idegileg) sütögetős állapotban. [:

süti beállítások módosítása