HTML

Bemutatkozás

Kárpáti Tímea vagyok, coach. Célom ezzel a bloggal az életminőségünket, a gondolkodásunkat meghatározó témák körüljárása. Honlapom: www.polarismanagement.hu

Sikerkereső

Sok-sok hétköznap felmerülő kósza gondolatot szeretnék itt megosztani az eddigi papírfecnik helyett. A fő téma: miért gondolkodunk úgy, ahogyan tesszük, és mit tehetünk azért, hogy a legtöbbet hozzuk ki a lehetőségeinkből?

Utolsó kommentek

  • Tímea: @zongoristabá: Köszi, zongoristabá, kedves vagy! :-) Remélem, azért többször is lehetünk boldogok! (2011.02.13. 22:42) Szívből...
  • Tímea: Szívesen. Mostanában a Pink Floyd, Phil Collins, és bár elektronikus, de nagyon élvezem, David Gue... (2011.02.13. 22:40) Autó, zene :-)
  • RetroGer: Épp autóba való zenéket válogatok és keresgélek. Örülök hogy vannak még olyanok akiknek ez a kateg... (2010.07.26. 20:56) Autó, zene :-)
  • zongoristabá: Rádkerestem az Iwiw-en,a fotókon gyönyörű vagy,a következő idézetet mondanám Neked: "Csalódni ke... (2009.09.29. 15:42) Szívből...
  • Utcamacska: Igen, babonás. De nem vakhitű. A mintázatokat pedig néha az ember maga generálja egy idő után. (Ha... (2009.06.21. 20:05) Babona? Intuíció?
  • Utolsó 20

Feedek

Címkék

86 os busz (1) agresszió (1) agresszív (1) ajándék (1) ajtó (1) alázat (1) álmok (1) amelie csodálatos élete (1) aura (1) a barsony nyuszi (5) baracklekvár (1) bátorság (4) bemutatkozás (3) beszélgetés (3) biorezonancia (1) bizalom (2) boldogság (5) büszkeség (1) coaching (5) család (1) dialógus (1) dr house (2) egészség (3) egyensúly (1) egyetem (1) életvezetés (13) elfogadás (2) elvárás (2) élvezet (4) eq (2) étel (5) étterem (2) fal (1) félelem (3) férfi (4) fesztivál (1) figyelem (4) film (10) flow (2) fotózás (9) főzés (3) francia (1) gasztronómia (2) gitár (1) gondolkodás (8) gyerek (2) hit (3) hivatás (1) hobbi (1) homeopátia (1) humor (2) húsvét (1) igény (1) ígéret (2) inspiráció (1) interjú (1) intuíció (2) iq (1) járatkövető (1) játék (2) jazz (1) kaktusz (1) kapcsolat (3) karácsony (1) karizma (2) kasszandra (1) kétely (2) kiscica (1) kommunikácó (1) kritika (2) kultúra (3) meglepetés (1) megújulás (5) mérlegelés (1) munka (1) nevetés (4) (5) nyár (1) nyertes (7) olasz (1) önbizalom (4) önbizalomhiány (2) optimizmus (2) öröm (10) őszinte (2) otthon (2) pályaválasztás (1) pénz (3) pesszimizmus (1) ráció (1) racionalitás (3) rend (1) sebesség (1) séma (1) sértődés (1) siker (9) skótok (3) sos szerelem (1) statisztika (1) szabadság (2) szakítás (1) szenvedély (1) szépség (5) szerelem (5) szeretés (1) szeretet (18) sznob (1) szürkeség (1) tanács (1) tánc (1) tanulás (3) társ (2) tavasz (3) technika (1) tehetség (2) tekintély (2) tisztesség (2) tudás (1) türelem (2) úszás (5) utazás (3) üzlet (5) vágy (2) vállalkozás (4) vesztes (3) vonalkód (1) zene (25)

Inspiráció

2008.07.09. 21:56 Tímea

 

Téged mi inspirál? Számodra mi az inspiráció?

Számomra az az inspiráció, amikor érzem, hogy egy leírt vagy elmondott gondolat, szó, kép, hang, zene új gondolatok folyamát indítja el bennem. Hihetetlen mértékű tettvágyat, lelkesedést, kíváncsiságot jelent. "Mostazonnal" fel akarom fedni a titkot. Képződik egy gondolatcsíra bennem és élni akar. Táplálékot kér.

Vannak emberek az életemben, akik személyükben jelentik az insirációt, akik késztetnek valamire. Most Tanítvány volt a legutóbbi: megnézve a most leadott házifeladatát - lenyűgöződtem. Fel kell kötnöm a gatyám, ha őt tanítani akarom, de ha végez: lesz "igazi" coach Magyarországon rajtam kívül is. :-)

Inspirálnak az új ügyfeleim is. Ha jön valaki egy érdekes szituációval mindig nagyon lelkes vagyok nekifogni újra a hegy odébbtolásának. Várom a pillanatot, amikor majd virágba borul az ötlete. Virágba borul ő maga. Jó dolog nézni. Igazán, tisztán tudok örülni az ő örömének, annak, hogy célba ért. (lásd, dalszöveg: Whitney Houston: One moment in time)

Aztán: az egyik, mostmár talán mondhatom, hogy állandó jellegű inspiráló ember az életemben Csodabogár. (Egyszer így hívta magát egy levélben, és így is marad, azt hiszem. :-) ) Ő olyan, mint egy kaleidoszkóp. Ismerem minden elemét azoknak a dolgoknak, amiről mesél, mégsem álltak össze addig egy képpé, amíg ő meg nem mutatta. És sok ilyen dolog van, neki sem állok felsorolni. :-) Annyira érdekesen tud beszélni szinte mindenről, hogy pislogás nélkül hallgatom. Őszintén. Ez engem is meglep. Aztán "tojáshéjjal a fenekemen" kipróbálom, amiket mondogat, és egyrészt mennek nekem is, másrészt olyan örömteli mosolygásokat jelentenek ezek az új dolgok nekem! A kaleidoszkóp mindig, de mindig új képpé áll össze.

Üzleti ügyekben Vitorlásbajnok "lökött" rajtam sokat. Tudott és mert olyanokat és úgy kérdezni a cégem dolgairól, hogy kinyílt miatta a világ és nagy változások indultak el. Még mindig tartanak: hamarosan átalakul a céges weblapom, majd jól meglátjátok! Tartozom neki pár házifeladattal - a Kékszalagon majd fogunk találkozni (drukkolok, hogy nyerjen!), ha kérdezi, majd jól beszámolok az újdonságokról. Sajnos nem vagyok még egészen kész mindennel, lassabban megy, mint gondoltam. Lassan, de biztosan.

Inspirál "PR-os kolléganő" is. :-) Az "új", akivel csak nemrég óta dolgozom. Nagyon tetszik a stílusa, magabiztossága, profizmusa, eredményorientáltsága. Vele is egy nagyon új terméken dolgozunk: szeretem a forradalmakat, ugye, és itt az készül az ő segítségével. :-) Nem, nem a "piacot" vagy mit alakítjuk, hanem jól beletalálunk majd a céltábla közepébe a sikerességet illetően. Jók vagyunk mi így együtt, a "fiúkkal" kiegészítve. Várom már, hogy kezdhessük.

Inspirálni a saját gyengeségeim is tudnak. "Na nehogy már" ne tudjam megcsinálni, ezt vagy azt. Imádok jókat beszélgetni és meg-meglepődni egy-egy olyan új gondolaton, amire addig nem gondoltam. Nagyon szeretem azt is, ha valaki előbb jön rá egy-egy ellenmondásomra, mint én - persze ezt nem szándékosan teszem. Ezek az olyan visszajelzések, amiből tényleg lehet tanulni.

Szeretek nyomozni, kideríteni valamit, és puzzle-t összerakni, várom, hogy kiderüljön: képes vagyok-e rá.

Inspirálódni jó. Izgalmas, vérpezsdítő.

Szólj hozzá!

Címkék: inspiráció

A bejegyzés trackback címe:

https://leirom.blog.hu/api/trackback/id/tr60561270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása